IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите разходи за ипотека в САЩ са в щата Ню Йорк

Най-евтините места за учредяване на ипотека са Арканзас, Северна Каролина и Индиана

13:05 | 19.07.11 г.
Най-големите разходи за ипотека в САЩ са в щата Ню Йорк

Ню Йорк е най-скъпият щат в САЩ по отношение на разходите по учредяване на ипотека, според данни на компанията Bankrate Inc., цитирани от Bloomberg. Средните разходи за купуване на жилище там са нараснали с 10% спрямо миналата година.

Разходите за възникване на вземането и плащанията към трети страни, като нотариус например, за ипотека на стойност 200 хил. долара в Ню Йорк са средно 6183 долара спрямо 5623 долара през 2010 г., сочи годишното изследване на Bankrate. В САЩ като цяло разходите по учредяването на ипотека за заем със същия размер са средно 4070 долара, или с 8,8% повече в сравнение с предишната година.

Повишението на тези разходи е резултат от по-строгите правила за банково кредитиране и регулациите, въведени след кризата на пазара на недвижими имоти, твърди старши финансовият анализатор от Bankrate Грег Макбрайд. "Засилените регулации увеличават разходите за кредиторите, а тези разходи в крайна сметка се прехвърлят върху кредитополучателите", обясни експертът в интервю за Bloomberg.

Втори в списъка на щатите с най-скъпи ипотеки е Тексас. Средните разходи за учредяване на ипотека там са 4944 долара, или с 5% повече от 4708 долара миналата година. На трето място е Юта с 4906 долара. Ню Йорк и Тексас държат първенството в класацията от пет години.

Най-евтините места за учредяване на ипотека са Арканзас, Северна Каролина и Индиана. Разходите в Арканзас възлизат на 3378 долара, в Северна Каролина - 3410 долара, а в Индиана те са 3430 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още