IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконг е най-добрата бизнес локация в света

Над 68% от световните компании присъстват в Хонконг спрямо 63% за Лондон, който е водещ бизнес център в Западния свят

11:53 | 22.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изглед от Хонконг.<em> Снимка: Roger Wagner. Лиценз: <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0" target="_blank">Creative Commons</a></em></p>

Изглед от Хонконг. Снимка: Roger Wagner. Лиценз: Creative Commons

Хонконг бе определен като най-добрата бизнес локация в света от ново проучване на CB Richard Ellis (CBRE).

Проучването е базирано на разположението на офисите на 280 големи международни компании в 101 страни и 232 града.

Общо 68,2% от включените компании имат присъствие в Хонконг. Той е следван от Сингапур с 67,5% и Токио с 63,9%. На четвърто и пето място са Лондон с 63,2% и Шанхай с 61,4%.

Докладът сравнява присъствието на компании от различни сектори. Не е за учудване, че Лондон, заедно с Ню Йорк, е определен като най-популярната бизнес локация за компаниите от банковия и финансовия сектор. Общо 92% от компаниите в тези сектори присъстват във всеки от двата града.

Лондон е топ дестинация и за компаниите от сферата на професионалните услуги като правни кантори, консултанти и компании за имоти. Общо 94% от тях имат присъствие в британската столица.

От компанията намират тясна взаимовръзка между топ 5 световни дестинации за компаниите от банковия и финансовия сектор, както и от този на професионалните услуги. Лондон, Ню Йорк, Франкфурт, Париж, Сингапур, Милано и Тикио са сред топ 10 локациите за всяка от тези сфери. Това е показател на дългосрочен тренд, според който компаниите от сектора на професионалните услуги се концентрират в основните глобални центрове.

Докладът сочи, че Лондон е също сред водещите бизнес локации за компаниите от сектора на медиите, технологиите и телекомуникациите. Заедно с Хонконг, в британската столица са 79% от компаниите от тези сектори. Двата града са следвани от Мадрид и Ню Йорк, всеки с по 76%. В топ 10 са също и Мумбай и Сао Пауло.

Високите позиции на Хонконг и Сингапур отразяват привлекателността на тези бизнес центрове за международните компании, които гледат на тях като на отправни точки за бързорастящия азиатски регион, се казва в доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още