IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строят една от най-големите частни къщи в САЩ с площ от 6,7 дка

Материалите, използвани за къщата, ще струват близо 6,9 млн. долара

13:52 | 25.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Част от строежа на къщата. <em>Снимка: Pensmore</em></p>

Част от строежа на къщата. Снимка: Pensmore

Това се казва къща, в която да се ширите на спокойствие, пише Ройтерс.

Бизнесмен от Вирджиния ще построи една от най-големите частни къщи в САЩ с площ от 72 хил. кв. фута (6 690 кв. м) в Озаркските планини в Мисури.

Имението ще има 13 спални, 14 бани и други помещения, сред които библиотека, музикална стая и кинозала. Само гаражът ще бъде с площ от 4 хил. кв. фута (370 кв. м).

Всъщност обаче собственикът Стивън Хъф е горд със самите строителни материали, когато говори за замъкообразната сграда върху терен от 500 залесени акра (2023 дка) в югозападен Мисури.

Къщата, която в момента се изгражда, ще бъде построена от бетон, подсилен със стомана. Тя ще бъде енергийно-ефективна и устойчива на различни природни стихии, и по-специално торнада, които са често явление в Мисури.

60-годишният Хъф е председател на компанията TF Concrete Forming Systems, която произвежда бетона.

Неговата вила, която се нарича Pensmore и има собствен сайт, е предизвикала такъв интерес и спекулации, че той е публикувал официално съобщение за проекта, пише изданието.

“Мисията на Pensmore е да служи за жива лаборатория за текущото проучване върху съхранение на енергията и устойчивост към бедствия”, пише той.

“Въпреки че структурата ще бъде също и наш дом, нашата надежда е, че любопитството и клюките ще избеднеят и ще дадат път на стойностните прозрения, които проект с такъв мащаб може да даде за изграждането на жилища, училища, болници и офис сгради за в бъдеще.”

Идеята на жилището е да бъде достатъчно голямо, за да послужи за модел за ефективността и устойчивостта на големи бизнес сгради, въпреки че то е жилище, казва Люк Пинкъртон, основател на компанията Helix, която предоставя стоманата за проекта.

Бетонът е примесен с парчета стомана и материалът е излят във формата на стените, които са външно изолирани, казва той. Бетонът поглъща топлината, като поддържа къщата по-хладна.

Материалите за къщата, която ще бъде завършена след повече от година, ще струват близо 6,9 млн. долара.

Хъф и неговото семейство ще живеят в сградата през част от годината.

Вижте имението в строеж тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още