IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате 799 хил. долара? Може да си купите град в Южна Дакота

Предложението включва бар, зала за танци, музей, двуетажна къща, два магазина, жп гара, затвор и няколко стопански постройки

08:20 | 29.07.11 г. 1
<p>
	Музей в Синик. <em>Снимка: buyscenicsd.com</em></p>

Музей в Синик. Снимка: buyscenicsd.com

В Синик, Южна Дакота, може и да няма кой знае какво - зала за танци, затвор и няколко стопански постройки. Но все пак е град. И по-голямата част от него може да бъде ваша за 799 хил. долара, съобщава CNN.

Става въпрос за имот с обща площ 48 декара в града и 136 декара около него, на около 50 мили източно от Рапид Сити. Предложението включва бар, зала за танци, музей, двуетажна къща, два магазина, жп гара, затвори (единият от които е изоставен) и няколко стопански постройки.

Имотът се предлага на адрес buyscenicsd.com, където е публикувана видео обиколка на различни места от него.

Градът е почти обезлюден - в него живеят по-малко от 10 души и почти всички са роднини на Туила Мерил, собственичката на имотите за продан.

Откакто Мерил се разболява от рак, поддръжката на собствеността в Синик се превръща в твърде голяма тежест на семейството, твърди брокерът Дейв Олсън, който се е заел с продажбата.

"Това е едно наистина интересно място с толкова голяма история", твърди той за града и допълва: "Липсва му само малко население и изобретателност".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още