IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Архитекти предлагат бивше военно поделение в Шумен да стане спортен център с парк

Върху имота са разположени 21 сгради, летен театър, стадион, комплекс с плувен басейн, но теренът е потънал в гъста растителност, тъй като не се използва повече от 10 години

08:44 | 14.09.11 г. 1
Архитекти предлагат бивше военно поделение в Шумен да стане спортен център с парк

Бившето военно поделение "Тежки полк" в Шумен да се превърне в спортен център с парк. Около тази идея се обединиха архитекти и инженери от Шумен по време на дискусия за бъдещето на предоставения от министерството на отбраната имот, съобщи БТА.

Върху имота с площ 47 декара са разположени 21 сгради, летен театър, стадион, комплекс с плувен басейн, но теренът е потънал в гъста растителност, тъй като не се използва повече от 10 години.

Областният управител Димитър Александров изрази надежда, че "Тежкият полк", както и останалите бивши военни поделения, които са предоставени на община Шумен, ще се развият и ще функционират в полза на гражданите.

Александров отново разви идеята си да ремонтират спортната зала и басейнът, които се намират на територията на "Тежкия полк", а теренът около тях да се разчисти и да се направи парк с детски площадки и пейки.

Областният управител уточни, че е изпратил писмо до кмета на Шумен и до председателя на Общинския съвет, в което предлага да прехвърли Тежкия полк в собственост на общината. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
tiggo
преди 12 години
За другите фирми не знам, но "Български пощи" отдавна е забравила какво е това печалба. В едно съм сигурен - там има нужда от промени и то радикални - пример - куриерите на БП все още имат личен шофьор, който САМО шофира. Толкова ли е сложно и трудоемко това да се съвместява шофирането с приемането и издаването на пратките от клиентите така, както е във всички фирми, занимаващи се с подобни услуги??? Други примери - колкото искаш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още