IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Областната управа на Пловдив ще стопанисва сградата, отнета от рапъра Ванко 1

В имота ще бъдат настанени административни звена, като целта е държавата да икономисва разходи

15:23 | 14.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Областната управа на Пловдив ще стопанисва сградата, отнета от рапъра Ванко 1

Отнетият в полза на държавата хотел на рапъра Иван Главчев - Ванко 1 в Пловдив да бъде предоставен на областния управител на Пловдив, реши днес правителството, информират от пресслужбата на кабинета.

Имотът е отнет от бащата на певеца - Петър Главчев и от „Главчев Груп” ООД със съдебно решение по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Сградата е на 7 етажа, с площ 416 кв. м на стойност над 810 хил. лева. Намира се на бул. „6-ти септември” 258 в Пловдив.

Според Закона за НАП недвижимите имоти, отнети в полза на държавата след влязла в сила присъда, могат да се предоставят от Министерския съвет на бюджетни организации.

В хотела ще бъдат настанени част от териториалните звена на изпълнителната власт и юридически лица на бюджетна издръжка на територията на областта. Така ще се намалят разходите за държавната администрация, мотивират се министрите.

Екстравагантната архитектурна композиция е увенчана със статуя на Христос на покрива, напомняща символа на Рио де Жанейро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
tihomirn
преди 12 години
бати хотела 416 кв.м. туй да не е обществена баня
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още