IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искат 8,4 млн. долара за най-скъпия апартамент в Швеция

Офертната цена за апартамент в Стокхолм с площ от 450 кв. м и тераса на покрива е към 18 700 долара на квадрат

16:38 | 05.10.11 г.
Искат 8,4 млн. долара за най-скъпия апартамент в Швеция

С площ от 450 кв. м и тераса на покрива, апартамент в Стокхолм, чиято офертна цена се очаква да е 58 млн. крони (8,4 млн. долара), може да постави нов рекорд за най-скъп апартамент в Швеция, пише онлайн изданието The Local.

Ако се сравнява с Ню Йорк или Ница, цената може и да не е изумителна, но за апартамент в шведската столица рядко се срещат такива цени. Според брокера на имота Сив Крафт обаче цената е можело да бъде и по-висока. Крафт ще се опита да продаде луксозния апартамент от средата на октомври.

“Цената на квадратен метър (към 18 700 долара - бел. ред.) реално не е много висока“, коментира тя, “но ако никой не пожелае да я заплати, имотът ще бъде разделен на няколко апартамента.”

Пространството е подготвено, но не е завършено. Няма да има скосявания, което е рядкост за най-горните етажи, а частен асансьор ще стига право в сърцето на огромния имот. Който пожелае да купи апартамента, ще има възможност да го довърши според личните си предпочитания.

Ако Крафт успее да постигне офертната цена, апартаментът ще заеме първото място, измествайки сегашния лидер – апартамент в същия квартал – Йостермалм, с площ 560 кв. м и цена от 45 млн. крони, или около 11 650 долара на квадрат. 

И десетте най-скъпи апартамента в Швеция се намират в Стокхолм като цените на останалите девет най-скъпи апартамента варират от 27,5 млн. до 13 млн. крони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още