IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Freddie Mac отчете загуба от 4,4 млрд. долара през третото тримесечие

Финансовото ни представяне през тримесечието бе повлияно от слабия жилищен пазар, както и от трудната ситуация на финансовите пазари, коментира шефът на ипотечния гигант

18:39 | 03.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Централата на&nbsp;Freddie Mac във Вашингтон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Централата на Freddie Mac във Вашингтон. Снимка: Ройтерс

Freddie Mac, една от двете компании за ипотечно финансиране в САЩ, ползващи се с подкрепата на правителството, отчете загуба от 4,4 млрд. долара през третото тримесечие и обяви, че ще потърси помощ от финансовото министерство в размер на 6 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

Компанията, която се сблъсква със слабия жилищен пазар в САЩ и загубите от деривати, ще изтегли 6 млрд. долара от спасителната кредитна линия, предоставена й от Министерството на финансите, за да елиминира нетния си дефицит на тази стойност, формиран през тримесечието.

С това усвояване общата сума, изтеглена от Freddie Mac по кредитната линия от хазната достига до 72,2 млрд. долара. Компанията върна 14,9 млрд. от тези пари на данъкоплатците чрез дивидентни плащания към правителството, като дивидентът от 1,6 млрд. през третото тримесечие е допринесъл за дефицита й за периода.

„Финансовото ни представяне през тримесечието бе повлияно от слабия жилищен пазар, както и от трудната ситуация на финансовите пазари“, коментира главният изпълнителен директор на Freddie Mac Чарлз Халдеман.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
само са на загуба
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още