IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявленията за възбрана на имоти в САЩ с ръст от 7% през октомври

Увеличават се и предупредителните съобщения за неплатежоспособност, търг или принудително изземане, показват данни на RealtyTrac

13:23 | 11.11.11 г.
Заявленията за възбрана на имоти в САЩ с ръст от 7% през октомври

Заявленията за възбрана в САЩ са се увеличили със 7% през октомври на месечна база, достигайки най-високата си стойност от седем месеца насам, съобщи RealtyTrac Inc.

На пет щата се падат 53% от всички заявления за възбрана в САЩ. На първо място е Калифорния, следвана от Невада, Аризона, Флорида и Мичигън.

За посочения месец предупредителни съобщения за неплатежоспособност, търг или принудително изземане са изпратени до собствениците на 230 678 имота спрямо 214 855 през септември. Това означава, че подобно съобщение е достигнало до едно от всеки 563 домакинства в САЩ, предаде Bloomberg.

Спрямо октомври миналата година обаче броят на съобщенията е намалял с близо 31%, показват данни на RealtyTrac.

Съобщенията за неплатежоспособност, изпратени до американските домакинства, са се увеличили с 10% през октомври на месечна база, достигайки най-високата си стойност от 11 месеца в щатите, където възбраните се гледат от съда. На годишна база обаче броят им е намалял с 23%, показва още статистиката.

Обявленията за търгове са нараснали с 8% спрямо септември, но спрямо октомври 2010 г. броят им се е свил с 38%.

Принудителните изземания на жилища са се увеличили с 4% спрямо предходния месец и са паднали с 27% в сравнение със същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още