fallback

Следващият пик при имотите - най-рано 2016 година

Низходящият тренд, започнал през 2008 г., може да се обърне след 2012 г., смятат консултанти

13:14 | 16.11.11 г. 5
Автор - снимка
Създател

Надяваме се през 2016 или през двете години след нея да достигнем следващия връх на имотите в глобален план.

Това е мнението на Асен Лисев, управляващ директор на консултантската компания MBL, който ще вземе участие като лектор на утрешното издание на Клуб Investor.bg, посветен на недвижимите имоти.

Той уточнява, че обикновенo низходящият цикъл трае около 4-5 години, като отнема още приблизително толкова да бъде достигнат следващият връх.

„В недвижимите имоти цикълът се движи между 10 и 15 години“, казва той.

Ако приемем, че през 2008 г. бе началото на низходящия тренд, то можем да очакваме, че след 2012 г. цикълът ще се обърне.

Друг от лекторите на събитието Христин Хараланов, управляващ партньор, "Корект Проект" ООД, добавя, че кризата има образователен ефект. Един от резултатите е, че днес предприемачите и инвеститорите са много по-предпазливи.

Ако по време на бума посланието на пазара беше, че всеки, който стартира проект, успява, то сега много от играчите, които са стартирали проекти, не смеят да ги продължат, защото знаят, че те може да не са успешни.

Вижте видеото с Асен Лисев и Христин Хараланов:

Тези и други теми, свързани с пазара на имоти, ще бъдат дискутирани по време на Клуб Investor.bg, който ще се проведе на 17 ноември (утре) от 18.30 ч. в х-л Хилтън.

Вашите въпроси към лекторите можете да зададете и тук.

Повече информация относно участниците и събитието можете да получите тук.

За регистрация за Клуб Инвестор моля посетете следния линк.

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на: Emporiki bank Credit Agricole Group, генерален спонсор С подкрепата на FairPlay Properties REIT

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:39 | 13.09.22 г.
fallback