IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche строи луксозна жилищна кула във Флорида за 560 млн. долара

Апартаментите ще бъдат с площ до 880 кв. м и с цени до 9 млн. долара

17:25 | 29.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Визуализция: Porsche Design Group</p>

Визуализция: Porsche Design Group

Базираната в Германия проектантска компания Porsche Design Group планира да изгради 57-етажна кула във Флорида с инвестиция на стойност 560 млн. долара.

Кулата ще разполага с въртящи се подемни платформи, които ще качват собствениците, заедно с техните автомобили, директно до етажа, на който се намира апартаментът им.

Сградата ще има 132 апартамента с общо 284 роботизирани паркоместа, съобщават от компанията.

Концепцията на паркингите звучи лесна: след като пристигне до сградата, водачът паркира колата си на определените за целта места, изгасва двигателя и роботизирана рампа го качва докато е в нея до съответния етаж, пише Miami Herald.

Повечето апартаменти ще бъдат мезонети с басейн на всеки втори етаж, обясняват от Porsche Design.

Изпълнител на проекта ще бъде американската компания Dezer Properties, която работи също по различни проекти на Доналд Тръмп.

Жилищата ще бъдат с площ между 3 800 (353 кв. м) и 9500 кв. фута (883 кв. м), с цени до  9 млн. долара. На някои от по-големите от тях ще се полагат 4 паркоместа, а на други – две.

Наред с това имотите ща имат големи прозорци в дневната, за да могат собствениците автоманиаци да наглеждат „домашните“ си любимци на четири колела, отбелязва Business Insider.

За да се запази уникалността на проекта, плановете на компанията са да изгради само една подобна сграда в Южна Флорида и след това да пренесе концепцията в други части на света.

Компаниите, предлагащи услуги за паркиране на лични автомобили в Маями, могат да дишат спокойно, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още