IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката за тематичния парк на Paramount в Испания ще се сключи през февруари

Откриването на обекта е планирано за април 2015 г., като би могло да повиши цените в района на Мурсия, които вече са на рекордно ниски нива

11:03 | 10.01.12 г.
Сделката за тематичния парк на Paramount в Испания ще се сключи през февруари

Сделката за земята, върху която ще бъде построен тематичният парк на Paramount в Мурсия, Испания, ще бъде подписана официално през следващия месец, потвърдиха кметът на града и местната компания за недвижими имоти Mercers, цитирани от онлайн изданието Property Wire.

Така най-накрая ще бъдат преустановени спекулациите, че международната фирма може да се откаже от проекта заради световната икономическа криза.

Компанията Proyectos Emblematicos Murcianos (PREMURSA), която промотира парка, потвърди, че земята, определена за проекта ще бъде закупена за 15,8 млн. евро на 6 февруари 2012 г., когато ще бъдат обявени и подробности за инвеститорите.

Въпросният парцел се намира в Алхама де Мурсия и се простира върху 1,8 млн. кв. м. От тях 775 хил. кв. м ще бъдат отделени за тематичния парк, а останалите 1,03 млн. кв. м ще бъдат превърнати в лайфстайл център със седем хотела, ресторанти, барове, нощни клубове, както и бизнес район с модерни офиси, зала и център за съвещания.

Изграждането на парка на Paramount беше обявено официално в Мадрид през октомври миналата година. Инвестицията ще е за над 1 млрд. евро, като ще бъдат създадени 22 600 работни места.

Надеждите на местните власти са годишно паркът да привлича над 3 млн. посетители от цял свят, след като бъде завършен. Очаква се строителните дейности да започнат през пролетта на 2012 г., като откриването на обекта е планирано за април 2015 г.

PREMURSA има разрешително да построи и управлява тематичния парк ексклузивно за Испания за период от 30 години.

Според Mercer проектът би могъл да се превърне в гореща точка за недвижимите имоти, тъй като цените в района, които вече са на рекордно ниски нива, се очаква да се повишат след завършването на парка. Освен това е вероятно да се засили и търсенето на имоти под наем от страна на работници и туристи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още