IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общината в Тутракан ще управлява античната крепост край града

Обектът ще бъде реставриран с европейски пари и ще се използва за развитие на туризма в региона

13:46 | 29.02.12 г.
Общината в Тутракан ще управлява античната крепост край града

Община Тутракан, а не Министерството на културата, ще управлява античната крепост „Трансмариска”, решиха министрите на днешното си заседание.

Местната власт ще реставрира обекта със средства по оперативната програма „Регионално развитие” и ще го използва за развитие на туризма в региона, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В средата на декември миналата година Пловдив получи правото да управлява Античния театър в града за период от 10 години, а в началото на януари на общините Ботевград, Ямбол, Севлиево, Костенец и Кърджали бяха предоставени за управление археологически културни ценности с национално значение.

Общините ще се възползват от средства по схемата за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" по програмата за регионално развитие, за да реставрират обектите и да ги развиват като туристически атракции.

С друго решение днес правителството даде съгласието си „Напоителни системи” ЕАД да продаде свой имот в Шумен на „Севън” ЕООД. Обектът е в лошо състояние и не е в експлоатация от 15 години.

Продажбата ще се извърши при условията на пряко договаряне по реда на Правилника за реда и упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала. Първоначалната цена на имота ще бъде определена от лицензиран оценител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още