IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone с 37% ръст на нетната печалбата за първото тримесечие

Активите под управление са се увеличили с 27% на годишна база до рекордните 900 млрд. долара

11:24 | 20.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Blackstone с 37% ръст на нетната печалбата за първото тримесечие

Американската компания за дялов капитал Blackstone отчете по-висока печалба през първото тримесечие на годината, предаде Ройтерс.

Нетната печалба на компанията е нараснала с 36,5% до 58,3 млн. долара. Стойността на активите под управлението на компанията са се увеличила с 27% на годишна база до рекордните 900 млрд. долара.

Стойността на портфейла на дружеството от недвижими имоти се е увеличила до 48,3 млрд долара през първите три месеца на настоящата година, докато през първите три месеца на миналата година тя беше 35 млрд. долара.

Кредитният бизнес на компанията се е разширил до 50,8 млрд. долара в сравнение с 31,5 млрд. за аналогичния период на миналата година.

Чистата икономическа печалба, коригирана с измененията в пазарната стойност на портфолиото на компанията, обаче е намаляла през първото тримесечие до 432,3 млн. долара от 572 млн. долара година по-рано.

Спадът се дължи на по-бавния темп на нарастване на стойността на активите в портфолиото на компанията в сравнение с първите три месеца на 2011 г.

По този показател резултатите на Blackstone се разминаха с очакванията на анализаторите, а точното определяне на пазарната стойност на портфейла на дружеството става все по-трудна задача.

Отчетено е и намаление на разпределяемата печалба за дивиденти до 162,1 млн. долара в сравнение с 201,9 млн. долара през първото тримесечие на миналата година заради по-ниската печалба от продажбата на активи от фондовете на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още