IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква ли се раздвижване на инвестиционния пазар на имоти у нас?

Ако финансовата стабилност бъде поставена под въпрос инвестициите в имоти може да се повишат, смятат специалисти

10:29 | 26.04.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Очаква ли се раздвижване на инвестиционния пазар на имоти у нас?

Можем ли да очакваме раздвижване в сегмента на инвестициите в недвижими имоти у нас? Какви са нагласите на играчите в момента? Дойде ли време за покупка на жилище и каква е ситуацията на пазара на земеделска земя?

На тези и други въпроси ще отговорят участниците в предстоящото издание на Клуб Investor.bg, посветено на имотите.

Събитието ще се проведе на 10 май 2012 г. в х-л "Хилтън", гр. София от 18.30 ч. На него ще присъстват представители на водещи български консултантски компании, инвеститори, предприемачи, финансови институции и др.

Сред лекторите ще бъде Добромир Ганев, управител на консултантските компании Форос – Национална Компания Недвижими Имоти и GVA Sollers Solutions, член и зам.-председател на УС на Национално Сдружение Недвижими Имоти (НСНИ).

Пред Investor.bg Ганев коментира, че съществуват различни сценарии за това какви са очакванията за пазара, в основната си част зависещи от ситуацията във финансовия сектор.

От една страна има опасност финансовата стабилност в България бъде поставена под въпрос. Такива изгледи може да са свързани с редица икономически фактори, включително рискът бюджетът да не се изпълни в приходната му част.

При такива условия навсякъде по света обикновено се забелязва приток на капитали в посока недвижими имоти и злато, които се възприемат като сигурни инвестиции.

Фактор са и капиталите, които се насочват към нас от Гърция. Значителна част от тях се влагат именно в имоти.

Част от фирмените капитали, които в момента са на депозити, също може да бъдат вложени в имоти.

От друга страна ако ситуацията в нашата и световната икономиката се подобри, ако безработицата се понижава и потреблението се покачва, то този оптимизъм води до повишена инвестиционна активност, от която пазарът на имоти също ще бъде положително повлиян.

Това влияе на нагласата на институционалните инвеститори, които също стават по-активни, привличането на капитали в сегмента също отчита ръст и т. н.

Какво е мнението на другите експерти? След успешната 2011 г. има ли основание да очакваме поредна силна година за инвестициите в бизнес имоти? Как може да бъде възвърнато доверието в банковия сектор и ипотечното кредитиране?

Всичко това ще можете да разберете по време на Клуб Investor.bg на 10 май. Там ще можете да зададете и своите въпроси към лекторите и да изразите собствената си позиция.

Повече информация за събитието можете да получите тук:

За регистрация моля кликнете тук:

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на подкрепата на Emporiki Bank Credit Agricole Group

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
forum_rookie
преди 12 години
hellwitch, щом прочетох брътвежите на "специалиста", първото ми желание беше да напиша точно това, които ти си написал, но бързо се отказах - реших, че няма смисъл да се занимавам с него. Тези т. нар. "специалисти" до един момент ме дразнеха с наглостта си, ама вече и да ме ядосат не могат. Само се чудя, как се осмеляват да очакват, че някой ще се хване на въдицата им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
hellwitch
преди 12 години
хахахатея са доста нагли.Като има криза - хората купували имоти щото били безрискови?!?А като нямало пак купували ама за инвестицияНякой хора само балъци сънуват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още