IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в търговски имоти в Европа намаляват с 64% през първото тримесечие

Забавяне на активността се наблюдава във всички европейски региони, като за спада в ЦИЕ допринася липсата на финансиране

11:57 | 02.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Инвестициите в търговски имоти в Европа намаляват с 64% през първото тримесечие

Инвестиционният оборот на европейския пазар на търговски имоти се е забавил значително през първото тримесечие на 2012 г., сочат данни на глобалната консултантска компания в сектора на имотите CBRE, цитирани от онлайн изданието PropertyEU.info.

Инвестициите в търговски имоти в Европа за периода януари-март са на стойност 4,6 млрд. евро, което е с 64% под обема им през последното тримесечие на миналата година и по-малко от половината от средния тримесечен обем за последните две години (9,4 млрд. евро).

Забавяне на активността се наблюдава във всички региони, вследствие на което делът на търговските имоти в общия обем на инвестициите в бизнес имоти в Европа намалява до под 20%.

Въпреки че настроенията сред инвеститорите продължават да са особено оптимистични в Германия, активността там през първото тримесечие спада до обем на инвестициите в размер на 1,3 млрд. евро, което е доста под средните 2,4 млрд. евро за тримесечие през последните две години.

В Централна и Източна Европа инвестициите в търговски имоти за първото тримесечие на тази година възлизат на малко под 200 млн. евро, като за ниските нива на сделките допринася липсата на финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още