IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат се над 10,2 млн. лв. за строителство на жилища за бедни

Субсидиите са по линия на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“

17:13 | 28.06.12 г. 4
Отпускат се над 10,2 млн. лв. за строителство на жилища за бедни

Строителството на жилища за социално слаби и за групи от малцинствата ще бъде финансирано по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, предаде БТА.

Общият размер на предоставената безвъзмездна помощ по първите два пилотни проекта възлиза на 10 277 269 лева, които ще бъдат предоставени за общините Видин и Дупница. Очаква се подобни договори до есента да подпишат и кметовете на общините в Девня и Бургас.

С одобреното финансиране за Видин ще бъдат реконструирани 50 съществуващи жилища в 9 едноетажни блока, ще се изградят и 30 нови жилища в 4 двуетажни двуфамилни сгради за 280 социално слаби.

Проектът "Дом за всеки" в Дупница залага на 150 нови жилища в 15 еднофамилни и многофамилни жилищни сгради, където ще бъдат настанени 460 представители.

Настанените по тази схема трябва да поемат и конкретни ангажименти по поддръжката на жилищата, поясни при подписването на договорите министърът по европейските фондове Томислав Дончев. Хората ще плащат и минимални наеми, които ще се определят от общините.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Biso
преди 11 години
А и тия 10 милиона ще се превъртят през "наши фирми" и работата е ясна!И кой ще носи отговорност когато новопостроените или реновирани жилища след 2-3 години вече ще бъдат негодни за живеене, тогава ще изпищят, че живеят в нечовешки условия и Европа пак ще ни размаха пръст ( спомнете си блок 20 в Ямбол )? Тогава пак ще се търсят и ще се намерят едни 10 милиона за ново строителство и ремонти, и старата песен на нов глас! Не ли по лесно още сега да се натирят в полето??? За назидание на "неискащите" и "неможещи" и за морално удовлетворение на всички останали, които с труд се опитват да свържат двата края!И сега се сещам, защо всички, които са на социални помощи не се ангажират с общественополезни дейностти??? Така ресурса ще е изразходван по-оптимално!Ако бъркам в разсъжденията си, нека някой да ме поправи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Biso
преди 11 години
Съгласен съм с mick!Дава им се риба, вместо да се научат как се лови риба!По една изоставена къща, 3-5 декара обработваема земя, субсидия за година и половина две за разсад и инвентар. Даже не и субсидия, защото ще я изпият и изпушат, направо разсад и лопати им се дават, ( те и разсада може да изядат в този ред на мисли ). И кой както може да се оправя! Няма не мога, няма не искам! Баба ми е на 85 години, привела се е до земята, но има половин декар в двора и винаги има за салата и за постна манджа, и е заделила на страна от мизерната си пенсия да има за шоколад за внуците. Всеки ден е в градината и не знае почивен ден. Че и кокошки за някое и друго яице гледа.Но не, ние сме социални, ние сме състрадателни, Европа казва да ги интегрираме! Имал съм случаи, обажда се и буквално плаче за работа, предлага му се работа, НО не можел да става в 6 сутринта, ако можело работата да е в съседния вход и подобни!Цялата работа не е на добре и ще си носиме последствията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
mick
преди 11 години
Странно защо ще строят, след като има толкова изоставени къщи по селата? Който иска да стои в града, нека да си е на свободен наем. Разбирам да имаше нужда от работна ръка там.. ама при тая безработица.. Комунизмът отдавна си отиде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още