IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местните и щатски власти започват да събарят изаставени къщи в Детройт

Финализира се подготовката на план за преобразяването на града и повишаването на сигурността на жителите му

16:30 | 18.07.12 г.
<p>
	През последните четири десетилетия регионът силно обезлюдя. Снимка: Ройтерс</p>

През последните четири десетилетия регионът силно обезлюдя. Снимка: Ройтерс

Губернаторът на щата Мичиган Рик Снайдър финализира подготовката на план за разрушаването на хиляди изоставени къщи, за да повиши сигурността в Детройт, предаде Ройтерс.

През последните четири десетилетия регионът силно обезлюдя, което увеличи броя на пустите улици, осеяни с празни парцели и изгорели, изоставени сгради.

Планът, който се очаква да бъде обявен в началото на идния месец, е част от постигнато през април споразумение за финансова стабилност, което цели да повиши качеството на живот и сигурността на жителите на града.

Местната администрация вече е разрушила 4 500 опасни и изоставени сгради и планира до края на септември да предприеме подобни мерки спрямо още 1 500 празни постройки. Общият брой на запуснатите сгради, които трябва да бъдат срутени до края на 2013 г., се очаква да достигне 10 хиляди.

Освен отстраняването на пустеещи постройки, властите обмислят и начини да подобрят общественото осветление и да координират щатските и градски полицейски звена по изпълнението на пилотна програма за "безопасни маршрути до училищата".

Местните власти обясняват, че „това е повече от програма за събаряне на стари сгради“. Кметът приветства действията на губернатора и подчерта, че разчита силно на подкрепата на щатската администрация за преобразяването на Детройт.

Предстои губернаторът на щата Мичиган да определи кои ще бъдат пилотните квартали, от които ще започне събарянето на изоставени сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още