IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Концесионери на плажове са глобени с общо 300 хил. лв. през миналата година

Заради системни нарушения тази година ще бъде развалена една концесия за морски плаж

16:03 | 06.08.12 г. 1
Концесионери на плажове са глобени с общо 300 хил. лв. през миналата година

През миналата година на концесионерите на плажове са били наложени глоби за 300 хил. лева, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на внезапна проверка на плажове по Южното Черноморие.

В края на сезона ще стане ясно какъв е размерът на наложените глоби на концесионерите на крайбрежните ивици за настоящата година, допълни Павлова.

Тя уточни, че за всяко нарушение на концесионерите санкцията е в размер на 0,5% от стойността на наема, който се плаща за плажовете. При системно погазване на правилата пък ще се разваля концесията.

Вече има и случай на развалена концесия заради нарушения - на плаж „Каваците – Север”. Проверката на място е установила, че концесионерът не е изградил задължителния медицински пункт, поставил е незаконно чадъри и дължи вече 40 лева лв. наем и 10 хил. лв. лихви, натрупани по задължението.

Проверките по плажовете ще продължат до края на септември. Инспекторите гледат дали има достатъчно свободна зона за плажуване, като разположените по плажа търговски обекти не трябва да надхвърлят 1% от общата му площ.

Освен това ще се следи за наличието на медицински пунктове и на достатъчно спасители.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Вълчо-34
преди 11 години
Гледам таа цифра 300 иляди и си мислим, бе ногу голема глоба, бе, 300 иляди лева. Па после се размислих, на некои плажове едно чадърче с шезлонгче ти го дават за 10 лева, демек, концесионерчетата са изгубиле за един ден от 30 иляди места. А бакалската се опитвам да сметна, дали чадърчетата по морето са 30 иляди, или маааалко повечко. Брей, яка глоба, на фона на това, в какъв вид са ни стопанисваните плажове. Че ме умори от смех таа пухкавелка, Лилето!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още