IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявленията за възбрана на имоти в САЩ със спад от 10% през юли

Понижението продължава вече 22 поредни месеца

12:00 | 09.08.12 г.
Заявленията за възбрана на имоти в САЩ със спад от 10% през юли

 

Обемът на заявленията за възбрана върху имоти в САЩ е намалял с 10% през юли на годишна база, след като взети по-рано съдебни решения и нови закони забавиха процеса на принудително отнемане на жилища в някои щати, обяви компанията RealtyTrac Inc., цитирана от Bloomberg.

За периода съобщения за неплатежоспособност, търгове и принудително отнемане в полза на банките са изпратени до 191 925 жилища, или по едно на всеки 686 домакинства в страната.

Отчетеният спад е 22-рият пореден на годишна база.

Понижение на броя на принудителните отнемания през миналия месец има в 38 щата и окръг Колумбия, като общо 53 654 жилища са получили обявления за подобна процедура. Най-голям е спадът в Невада (71% на годишна база), следван от Вирджиния (65%), Калифорния (44%), Джорджия (39%) и Вашингтон (35%).

Сред щатите с повишение на стартиралите възбрани е Кънектикът, където те са нараснали тройно, следван от Ню Джърси и Пенсилвания.

Принудителното отнемане на имоти с ипотеки в забава стана по-трудно, след като взети съдебни решения и приети неотдавна закони предоставиха на собствениците повече възможности за избягване на този вариант, посочва вицепрезидентът на RealtyTrac Дарън Бломкуист.

В Орегон например миналия месец влезе в сила закон, който дава на собствениците в неплатежоспособност право да потърсят посредничество и преговори с кредиторите, допълва той.

Според него обаче ефектът от законодателството, макар и силен, ще бъде временен.

Кредиторите също имат принос за спада при възбраните, благодарение на по-големия брой одобрени къси продажби, при които даден имот се продава на цена, по-ниска от оставащите вноски за погасяване на ипотеката му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още