IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наложени са глоби за над 1 млн. лева на концесионерите на плажове

Ако санкциите не бъдат изплатени в определения срок, концесиите или договорите за наем на ивиците ще бъдат прекратени

19:05 | 20.09.12 г.
Наложени са глоби за над 1 млн. лева на концесионерите на плажове

Глоби в размер на над 1 млн. лева са били наложени на концесионери на плажове, които са допуснали нарушения, съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която отчете резултатите от извършения контрол през летния сезон.

“Това е безпрецедентна до този момент сума”, коментира регионалният министър, цитирана от пресцентъра на ресорното й ведомство. За сравнение през миналата година са били наложени глоби за нарушения по плажовете в размер на 350 хил. лева.

Ако санкциите не бъдат изплатени в определения срок, ще бъдат предприети стъпки по прекратяване на концесиите или договорите за наем, допълни тя.

Като цяло, анализът на летния сезон показва, че тази година плажовете се стопанисват много по-добре, но глобите се формират от по-малък брой концесионери на плажове. На 11 ивици са установени най-голям брой нарушения, като най-съществените са липса на спасители и медицинско обслужване, лоша санитарно-хигиенна поддръжка, неспазване на съотношенията между платената и свободните зони, строителство на незаконни преместваеми обекти и неспазване на изискванията за застрояване.

Лиляна Павлова припомни, че са предприети мерки да бъде прекратена концесията за плажа Каваците-север заради системни нарушения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още