IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са най-желаната дестинация за инвестиции в бизнес имоти

Освен, че не се нарежда в предпочитаните инвестиционни дестинации, очакванията за Европа са да остане в рецесия и през тази година

16:50 | 07.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
САЩ са най-желаната дестинация за инвестиции в бизнес имоти

САЩ са най-желаната дестинация за глобалните инвеститори в бизнес имоти тази година, показват резултатите от проучване на Асоциацията на чуждестранните инвеститори в недвижими имоти (AFIRE), цитирани от CNBC.

За първи път от 2001 г. анкетираните инвеститори поставят в петте най-предпочитани от тях градове за инвестиции 4 града от Америка. Значително по-оптимистична е гледната точка на инвеститорите в бизнес имоти за американската икономика през настоящата година.

Близо три четвърти от анкетираните пък посочват, че планират да увеличат инвестициите си в САЩ през годината.

Ню Йорк е най-желаният от инвеститорите в бизнес имоти град, следван от Лондон. Третата позиция е за Сан Франциско, четвъртата – за Вашингтон, а в топ пет влиза и Хюстън (САЩ), който досега не беше присъствал в класацията.

„Хюстън беше голямата изненада за нас“, коментира Джеймс Фетгатър, главен изпълнителен директор на AFIRE. „Това са местата, където се очаква съживяване на икономиката, където се очаква да се съсредоточат икономическите лидери“, допълни още той.

САЩ са определени от инвеститорите и като една от най-стабилните и сигурни инвестиционни дестинации през тази година, заедно с Канада, Германия, Австралия, Великобритания и Швеция.

Китай, който традиционно заема лидерската позиция в класацията на AFIRE, тази година е втората най-желана дестинация за инвестиции в бизнес имоти в света.

Третата позиция е за Турция, която става все по-популярна сред инвеститорите.

Европейските градове не се нареждат сред най-желаните инвестиционни дестинации, а очакванията на участниците в проучването са Европа да остане в рецесия и през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още