fallback

Надпреварата за първата 3D принтирана къща се изостря

Британска компания се надява да изгради първата такава къща в света

13:54 | 05.03.13 г. 2

Британското студио за дизайн Softkill се включва в надпреварата за първата 3D принтирана къща, съобщи онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Базираното в Лондон студио обяви плановете си да изгради къща от специален материал, наподобяващ пластмаса, елементите за която могат да бъдат подготвени за само 3 седмици, а самият имот – да се сглоби за седмица.

3D принтирането има все по-голямо влияние върху сектора на имотите, тъй като отворя нови възможности за интериорния дизайн и обзавеждането. Строителството също се опитва да внедри революционната технология с надеждата скоро да се появи и първата изцяло реализирана по нея къща.

Softkill се присъедини към оспорваната надпревара, като компанията е надява да произведе първите елементи от архитектурата на къщата през следващите няколко месеца.

Protohouse 2.0 се планира да бъде с широчина от 8 метра и височина от 4. Принтирането и сглобяването се планира да отнемат около 3 седмици.

Softkill засега не се притесняват от холандските си съперници, които обявиха, че строят първата 3D отпечатана сграда. От британското студио подчертават, че холандците само ще отпечатат кофража, а след това ще наливат бетон във формата, което според тях не е реално 3D принтиране в строителството.

Protohouse 1.0 беше представена на 3D Print Show, което се състоя в Лондон през миналата година. Оригиналът е съставен от влакнест материал, базиран на костната структура. Моделът 2.0 обаче ще има и солидни стени.

Вижте в галерията проекта на Protohouse 2.0

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:38 | 05.09.22 г.
fallback