fallback

Община Тунджа продава 35 дка от лесопарк „Бакаджик“

Парцелите са с големина до два декара и ще бъдат предложени на търг в началото на следващата година

12:18 | 19.11.14 г.
Автор - снимка
Създател

Община Тунджа ще предложи за продан 35 дка от лесопарк „Бакаджик“, заяви архитектът на общината Димитър Бъчваров. На инвеститорите ще бъдат предложени за продажба общо 27 парцела с големина от 400 кв. м до два декара.

Цените им ще бъдат определени след оценка от външна фирма, а разноските по смяната на предназначението на парцелите ще бъдат за сметка на купувачите.

За да се избегне презастрояване, изискването е сградите да бъдат до седем метра високи, обяснява Бъчваров, цитиран от агенция „Фокус“. Идеята е на парцелите да бъдат изградени обекти за отдих. Съществуващи тротоари ще бъдат разширени, за да се създаде възможност за паркиране, ще бъдат изготвени и схеми за прокарване на електрически и ВиК инсталации.

Очаква се парцелите да бъдат обявени за продан още в началото на следващата година. До тогава трябва да приключи процедурата по обявяване и да бъде взето решение на общинския съвет и определяне на начална тръжна цена, припомни Бъчваров.

В началото на декември се очаква община Ямбол да предложи за продажба бившата резиденция на Тодор Живков в местността „Бакаджик“. Сградата се предлага за трети път, като началната й цена е намалена до 253,2 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:11 | 14.09.22 г.
fallback