fallback

Делта вариантът попарва надеждите на WeWork за възстановяване

Много служители продължават да работят от дистанция, а редица компании залагат на хибридния модел на работа

21:27 | 13.08.21 г. 1
Автор - снимка
Създател

Стартъпът за споделени офиси WeWork отчете спад на приходите си за второто тримесечие спрямо предходното, след като спешните мерки заради разпространението на делта варианта на коронавируса доведоха до по-слабо възстановяване от очакваното през първата половина на годината, предава Ройтерс.

Компанията, която е подкрепена от японския конгломерат SoftBank Group, заяви, че здравната криза е попарила очакванията ѝ за възстановяване на средните приходи от абонат, особено в САЩ и Канада, за 2021 и 2022 г.

Бързо разпространяващият се вариант и затягането на мерките на някои места засилиха притесненията на компаниите, предоставящи офис пространства, след като бизнесът започна да се насочва към по-кратки договори, а много служители продължават да работят от дистанция.

WeWork заяви, че през второто тримесечие, завършило на 30 юни, е имала 517 хил. членове, което представлява спад спрямо 612-те хил., които отчете през същия период година по-рано.

Стратегията за хибридна работа ще помогне за подобряване на приходите от продажби, заяви компанията, допълвайки, че все още очаква приходите ѝ за юли да са 215 млн. долара, при 650-700 млн. долара приходи за третото тримесечие.

При хибридния модел на работа служителите имат възможност да работят на различни места, включително в корпоративните офиси, в споделени офис пространства, на публични места и от вкъщи.

През март WeWrok обяви, че става публична чрез сливане с компанията със специално предназначение BowX Acquisition. Сделката беше оценена на 9 млрд. долара. SoftBank заяви, че ще запази мажоритарния си дял в компанията след сливането.

Нетната загуба на WeWork през второто тримесечие е била 888,85 млн. долара, спрямо 863,83 млн. долара година по-рано.

Тримесечните приходи са спаднали с близо 1% спрямо първото тримесечие до 593,48 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:46 | 13.09.22 г.
fallback