IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиер Фонд АДСИЦ закупи недвижим имот

На придобития имот ще бъде изграден затворен жилищен комплекс, състоящ се от еднофамилни къщи

13:37 | 05.06.06 г.
Премиер Фонд АДСИЦ закупи недвижим имот
Премиер Фонд АДСИЦ-Варна е закупил недвижим имот в гр. Априлци, обл. Ловеч, кв. Острец, съобщава Българска фондова борса. Парцелът е в непосредствена близост до пътя към кв. Острец и пътя Априлци – Севлиево, както и с панорамна гледка към върховете Ботев и Мара Гидик в Стара Планина.

Земеделската земя е с обща площ 10 398 дка и е придобита на цена от 7.41 евро/кв. м.

Ръководството на дружеството възнамерява да стартира веднага процедурата по смяна на предназначението на земята. На придобития имот ще бъде изграден затворен жилищен комплекс, състоящ се от еднофамилни къщи в характерния за района стил, зелени площи, паркоместа, спортни и възстановителни съоръжения.

До 23 юни (петък) продължава процедурата по записване на акциите от увеличението на капитала на Премиер Фонд АДСИЦ. Преди увеличението КД Пеликан АД и Холдинг Варна А притежаваха съответно по 20 и 10 на сто от капитала на фонда, докато Експрес Гаранцион ООД и Унишип ЕООД са с по 9,9 и 9,5%. Силвия Николова има 9,20 на сто, а Сиона ЕООД е с 7,60 на сто от капитала.

Свързани компании:

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 05.06.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още