IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиер Фонд АДСИЦ успешно увеличи капитала си

В началото на месеца фондът закупи недвижим имот в гр. Априлци, обл. Ловеч, с обща площ 10 398 дка

15:30 | 28.06.06 г.
Премиер Фонд АДСИЦ успешно увеличи капитала си

На 23 юни успешно приключи увеличението на капитала на Премиер Фонд АДСИЦ-Варна, след като бяха записани всичките 150 хил. предложени акции. Постигнатата цена по време на аукциона бе 0,60 лв. за право, а разходите по предлагането са на обща стойност 14 893 лв., съобщават от дружеството.

Увеличението на капитала е с със 150 хил. лв. до 650 хил. лв. и се реализира чрез издаването на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев. Издадените 150 хил. права бяха пласирани в първия си ден на търговия - 17 май, като съотношението право/акции е 1 към 1.

В началото на месеца фондът закупи недвижим имот в гр. Априлци, обл. Ловеч, кв. Острец. Земеделската земя е с обща площ 10 398 дка и е придобита на цена от 7.41 евро/кв. м.

Ръководството на дружеството възнамерява да стартира веднага процедурата по смяна на предназначението на земята. На придобития имот ще бъде изграден затворен жилищен комплекс, състоящ се от еднофамилни къщи в характерния за района стил, зелени площи, паркоместа, спортни и възстановителни съоръжения.

КД Пеликан АД и Холдинг Варна А притежаваха съответно по 20 и 10 на сто от капитала на фонда преди увеличението, докато Експрес Гаранцион ООД и Унишип ЕООД бяха с по 9,9 и 9,5%.

Свързани компании:

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още