IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централен депозитар регистрира нов АДСИЦ

Форуком Фонд Имоти АДСИЦ е новото акционерно дружество със специална инвестиционна цел, Форуком и Компания притежава 50% от капитала му

10:42 | 11.07.06 г.
Централен депозитар регистрира нов АДСИЦ
Форуком Фонд Имоти АДСИЦ е поредното акционерно дружество със специална инвестиционна цел, което бе регистрирано в Централен депозитар.

Към момента фондът има идейни проекти за строителство в Хасковския регион, като закупуването на земеделска земя не е приоритет за дружеството“, заяви изпълнителният директор на Форуком Фонд Имоти – Делян Добрев.

В законоустановения срок фондът планира да увеличи капитала си, като размерът на повишението ще зависи от необходимите средства за проектите му. Дружеството предвижда да строи и продава завършените проекти, но не изключва и отдаването под наем.

Форуком и Компания притежава 50% от капитала на Форуком Фонд Имоти, който е в размер на 550 хил. лв. Институционалните инвеститори са ДФ Бенч Марк Фонд – 1 и ИД Бенч Марк Фонд – 2, които имат общо 30 на сто. С 20% участие е Аква – 3.

Портфолио мениджърът на Бенч Марк-1 и Бенч Марк-2 – Петко Вълков, сподели за Investor.bg, че участието на фондовете в новия АДСИЦ ще бъде от полза за инвеститорите.

Свързани компании:

Форуком Фонд Имоти АДСИЦ(FFI)

ИД БенчМарк фонд - 2 АД(5BH1)

ДФ БенчМарк Фонд-1 Акции и облигации(5BH2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още