IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови два АДСИЦ-а влязоха в регистъра на КФН

Единият фонд ще инвестира в съвкупности от вземания по кредитни карти, другият – в недвижими имоти

16:37 | 19.07.06 г.
Нови два АДСИЦ-а влязоха в регистъра на КФН

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) вписа в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа нови две акционерни дружества със специална инвестиционна цел - “Трансинвестмънт” АДСИЦ и “Премиер фонд” АДСИЦ, съобщиха от комисията.

Трансинвестмънт планира да инвестира в съвкупности от вземания по кредитни карти, издадени от банкови и небанкови институции в България. През изминалата седмица дружеството закупи от Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД съвкупност от вземания, включваща вземания по главници, формирани от договори за картово разплащане, като номиналната стойност на динамичната съвкупност от вземания е 320 хил. лв., а покупната цена е 296 290 лв.

Акционери в дружеството са Петрол Холдинг АД със 70% и Пиреос Евробанк с 30 на сто от капитала.

Премиер фонд” АДСИЦ бе вписано в публичния регистър в резултат на първоначалното, задължително увеличение на капитала от 500 хил. лв. на 650 хил. лв.

В началото на юни фондът закупи недвижим имот в гр. Априлци, обл. Ловеч, кв. Острец, като земеделската земя е с обща площ 10 398 дка и е придобита на цена от 7.41 евро/кв. м. 

Намеренията на ръководството на дружеството са да стартира процедура по смяна на предназначението на земята. На придобития имот ще бъде изграден затворен жилищен комплекс, състоящ се от еднофамилни къщи в характерния за района стил, зелени площи, паркоместа, спортни и възстановителни съоръжения.

Според проспекта на фонда той има намерение да строи и жилищен комплекс с апартаменти за целогодишно ползване край Варна.
  

 

Комисията издаде лиценз и на “Агро Финанс” АДСИЦ, гр. София, за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел – инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа в недвижими имоти. Учредители на дружеството са ЗПАД „Булстрад” АД с 30%, ЗАД „Булстрад Живот” АД – с 20%, Ти Би Ай Кредит” ЕАД с 20 на сто и „Ти Би Ай Инвест” ЕАД – с 10% от капитала.

Свързани компании:

Агро Финанс АД(AGF)

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още