IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София хотел Балкан ще взима кредити за 46 млн. евро

За обезпечаване на инвестиционните кредити ще бъдат ипотекирани софийският Шератон и белградският Метропол

12:51 | 04.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
София хотел Балкан ще взима кредити за 46 млн. евро

Съветът на директорите на "София хотел Балкан" - АД, София свиква Общо събрание на акционерите на 5 септември 2006 г. на което ще се гласува предложението за овластяване на изпълнителните директори на дружеството сключат договори за кредити на обща стойност от 46,1 млн. евро, сочи съобщение в Държавен вестник.

Инвестиционен кредит от ЕФГ Прайвът Банк (Люксембург) С.А. на стойност до 29,1 млн. евро при лихва, равняваща се на тримесечния EURIBOR плюс добавка от 1,65%, и срок на изплащане на кредита 20 години, ще се използва за рефинансиране на инвестиционния заем, предоставен от Пиреос Банк С.А., Гърция, за покупката на хотел "Метропол", Белград, Сърбия, и други разходи, свързани с покупката. 

Също така изпълнителните директори на дружеството Йоанис Даскалантонакис и Димитри Константопулос, заедно или поотделно ще бъдат овластени да проведат преговори и да сключат договор за инвестиционен кредит от името на дружеството като длъжник или солидарен длъжник с "Метропол Палас" - ДОО, Белград, Сърбия, на което дружеството е едноличен собственик на капитала, за реконструкция и реновация на хотел "Метропол", Белград, с кредитодател ЕФГ Прайвът Банк (Люксембург) С.А. или "Българска пощенска банка" - АД, на стойност до 15 млн. евро при същите условия.

Ще бъдат учредени ипотеки върху "Шератон София хотел "Балкан" - земя и сграда и/или хотел "Метропол", Белград, за обезпечаване на инвестиционните кредити, както и на оборотен краткосрочен кредит тип овърдрафт, по който дружеството ще е длъжник или солидарен длъжник с "Метропол Палас" - ДОО, в размер до 2 млн. евро, който ще бъде предоставен от една от горните две банки.

Ще се гласува и да бъде направена непарична вноска на хотел "Метропол", Белград, на стойност до 29,1 млн. евро в капитала на "Метропол Палас" – ДОО. 

През април „София Хотел Балкан“ АД, София спечели търг за хотел „Метропол“ в Белград, на цена от 27,4 млн. евро. Дружеството бе избрано за купувач, предложил най-висока цена на организиран от Агенцията за приватизация на Сърбия публичен търг, стартирал от 16 млн. евро.

Четиризвездният хотел „Метропол“ е построен през 1957 г., като площта му е около 16 хил. кв.м. Сградата разполага с шест апартамента и 218 стаи.

Днес няма сделки по позицията на дружеството, като офертите са на нива от 50,11 лв. „купува“ и 54,99 лв. „продава“ за брой.

Свързани компании:

София Хотел Балкан АД(SHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още