IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парк АДСИЦ ще увеличава капитала си двойно до 10,4 млн. лв.

За целта са издадени 5,2 млн. права, срещу всяко от които ще може да се запише една нова акция с номинална и емисионна стойност от 1 лев

16:43 | 16.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Парк АДСИЦ ще увеличава капитала си двойно до 10,4 млн. лв.
Съвета на директорите на Парк АДСИЦ-София на 15 ноември 2006 г. е взел решение за увеличаване на капитала на дружеството от 5,2 млн. лв. на 10,4 млн. лв., става ясно от съобщение, публикувано от БФБ – София.

За целта са издадени 5,2 млн. права, срещу всяко от които ще може да се запише една нова акция с номинална и емисионна стойност от 1,10 лв. Присвоеният борсов код на издадените права е R4PARK.

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 2,6 млн. нови акции. Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Булброкърс АД, а банката, в която да бъде открита набирателна сметка, е ТБ Сибанк АД.

Конкретните дати за търговия на правата, записване на акциите и датата на аукциона ще бъдат оповестени допълнително след публикуване на съобщението за увеличението на капитала в Държавен вестник и централен ежедневник.

Днес стана ясно, че Парк АДСИЦ е приключило първия си проект. В момента  дружеството разработва 5 проекта на обща стойност над 40 млн. лв. След тяхната реализация инвестициите на дружеството ще бъдат разпределени както следва – 45% в жилищни площи, 25% в офиси, 25% в търговски площи и 5% в урегулирани поземлени имоти.

Основни акционери в Парк АДСИЦ са Феър Плей Интернешънъл АД, Загора инвест ООД, ИП Бетакорп АД и Витазон ООД.

Последната сделка с акциите на дружеството на Българска фондова борса бе сключена на 2 ноември на цена от 1,11 лв. за брой. В момента има търсене на 1,17 лв., а предлагане - на 1,24 лв.

Свързани компании:

Парк АДСИЦ(PARK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още