IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В сряда стартира търговията с ЦКБ Риъл Истейт и Кепитъл Мениджмънт

Емисиите на двата АДСИЦ-а са в размер на по 650 000 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка

13:22 | 29.01.07 г.
В сряда стартира търговията с ЦКБ Риъл Истейт и Кепитъл Мениджмънт
Съветът на директорите на БФБ-София взе решение за регистриране на "Неофициален пазар на акции", сегмент "А", на емисиите акции на ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ и Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ, съобщи борсовата институция.

Емисиите и на двете дружества ще бъдат въведени за търговия от 31 януари 2007 г. (сряда).

Емисиите на двата АДСИЦ-а са в размер на по 650 000 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка. ЦКБ Груп Асетс Мениджмънт ЕАД, което е 100% собственост на Химимпорт, и ЗАД Армеец, също контролирано от холдинга, са съучредители и на двете дружества със специална инвестиционна цел.

ЦКБ Риъл Истейт Фонд възнамерява да закупи регулиран парцел в гр. Варна, в близост до Морската градина, с площ от 800 кв. м. Цената на придобиване на парцела е 203 хил. лв., или по 130 евро/кв. м, а на самото място ще бъде изградена жилищна сграда с РЗП 2 000 кв. м.

В София ЦКБ Риъл Истейт Фонд планира покупката на регулиран парцел в южните райони с площ от 700 кв. м на цена от 164 хил. лв., или по 120 евро/кв. м. Върху закупения терен ще бъде изградена жилищна сграда с РЗП 1500 кв. м.

В рамките на следващите две години Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ планира да инвестира около 5 млн. лв. в придобиване на диверсифициран портфейл от вземания.

Инвестициите на дружеството ще бъдат разпределени във вземания по банкови кредити, лизингови договори, както и вземания от физически и юридически лица.

Свързани компании:

Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ(CAPM)

ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ(CCBR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:49 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още