IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията със Статус имоти АДСИЦ ще стартира в понеделник

Емисията е в размер на 650 хил. лв., разпределена в 650 хил. броя акции с номинал 1 лев

11:41 | 12.06.07 г.
Търговията със Статус имоти АДСИЦ ще стартира в понеделник
Вторичната търговия с акциите на Статус имоти АДСИЦ-София ще стартира на 18 юни (понеделник) с борсов код STREIT, съобщи БФБ-София.

За целта борсата е регистрирала емисията на дружеството със специална инвестиционна цел на Неофициален пазар на акции, Сегмент А. Емисията е в размер на 650 хил. лв., разпределена в 650 хил. акции с номинал 1 лев.

Представляващ дружеството е Орлин Чавдаров Япраков, който е изпълнителен директор. Предметът на дейност на Статус имоти е набиране на средства, чрез издаване на ценни кинжа, покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или продажбата им.

Статус Имоти АДСИЦ има проект за изграждане на многофункционална сграда в София, включваща офис, жилищни и търговски части. Учредители на дружеството са ИД Адванс Инвест АД с 30% от капитала, Статус Инвест с 20 на сто и девет физически лица, притежаващи останалите 50 на сто.

Свързани компании:

Елана фонд за земеделска земя АДСИЦ(EALF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още