IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От утре И Ар Джи Капитал 3 АДСИЦ ще търси 14 млн. лв. чрез борсата

Средствата ще се използват за строежа на търговски и логистични центрове в София, Варна, Бургас и Стара Загора

17:14 | 19.06.07 г.
От утре И Ар Джи Капитал 3 АДСИЦ ще търси 14 млн. лв. чрез борсата

От 9:30 ч. утре ще могат да се въвеждат оферти в закрития аукцион за продажба на 700 хил. права за участие в увеличението на капитала на И Ар Джи Капитал 3 АДСИЦ (R1ERGC3). Всяко право дава възможност за записването на една акция с емисионна стойност 20 лв. и номинална стойност 10 лв.

При успешно реализиране на емисията дружеството ще привлече 14 млн. лв., които ще използва за строежа на търговски и логистични центрове във Варна, Бургас, Стара Загора и София.

Крайна дата за търговия на правата на борсата е 3 юли 2007 г., а крайна дата за записване на акциите е 26 юли 2007 г.

Преди увеличението капиталът на АДСИЦ-а е разпределен в 1,4 млн. акции с номинална стойност 10 лв.

Максималният размер на външното финансиране, като съотношение към размера на собствения капитал ще бъде 5 към 1.

Към момента на изготвяне на настоящото допълнение към Регистрационния документ И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ е придобило имотите, описани в раздел II, точка 4.3 на Регистрационния документ – Проект Явор, Проект Загора и Проект София ринг, както и имота по Проект Бургас ритейл, който е описан по-горе в този документ, общо за 16 млн. евро, без ДДС и разходи по прехвърляне.

Общите предвидени инвестиции в проектите възлизат на 50 млн. евро, като ще се осъществят на няколко етапа до 2011 г. Парцелите само по проект София ринг са с площ 140 000 кв. м.

До момента Българо-американски инвестиционен фонд и Българо-американска кредитна банка АД, които са учредители на дружеството, са създали други два фонда за инвестиции в недвижими имоти - И Ар Джи Капитал 1 АДСИЦ и И Ар Джи Капитал 2 АДСИЦ, като първият притежава сградите на Практикер (Цариградско шосе) и Орифлейм в София, а вторият притежава варненския търговски център Черно море разполагащ с 16 хил. кв.м, наети от Практикер и варненската верига Пикадили.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ(ERG)

И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ /в ликвидация/(6ER)

И Ар Джи Капитал -1 АДСИЦ /в ликвидация/(6EA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още