IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с правата на Зенит имоти АДСИЦ-София започва на 7 август

Началната дата за прехвърляне на правата е 7 август, началната дата за записване на акциите е 7 август, а крайната за записването им - 15 септември

13:02 | 30.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Търговията с правата на Зенит имоти АДСИЦ-София започва на 7 август
Търговията с правата на Зенит имоти АДСИЦ-София, даващи право на участие в първоначалното увеличение на капитала на дружеството, ще стартира на 7 август и ще продължи до 20 август, съобщи БФБ-София.

Дружеството планира да увеличи капитала си от 500 на 650 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинал и емисионна стойност 1 лев. Съотношението между издадените права и новите акции е 1/1, а присвоеният борсов код на издадените права е R1ZENIT.

Началната дата за прехвърляне на правата е 7 август, а крайната дата – 22 август. Началната дата за записване на акциите е 7 август, а крайната - 15 септември.

Банката, в която ще бъде открита набирателната сметка, е ТБ Стопанска и Инвестиционна Банка АД.

Зенит АДСИЦ ще се насочи към няколко основни пазарни сегмента – жилищни имоти, земеделска земя, парцели, офиси, търговски имоти, индустриални имоти. Сред инвестиционните планове на дружеството са изграждане на затворен жилищен комплекс в София и закупуване на земеделска земя в район Монтана.

Учредители на Зенит АДСИЦ са Зенит Агрохолдинг АД с дял от 76% от капитала и пет физически лица с по 4.8% от капитала. Зенит Агрохолдинг е публично дружество.

Дружеството със специална инвестиционна цел се управлява от Владимир Москов – председател на Съвета на директорите (СД) и изпълнителен директор, Георги Менов – заместник-председател на СД, Любен Витанов – член на СД.


Свързани компании:

Зенит Агрохолдинг АД(ZNTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още