IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И UBS става жертва на кредитната криза

Швейцарската банка прогнозира първа тримесечна загуба от девет години за периода юли-септември

12:01 | 01.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
И UBS става жертва на кредитната криза

Швейцарската банка UBS AG разкри, че очаква загуба, както и че е уволнила ръководни кадри и е съкратила работни места вследствие на глобалната кредитна криза, съобщи Ройтерс.

От UBS са заявили, че ще отчетат загуба в размер на 4 млрд. швейцарски франка (3,42 млрд. долара) от портфолиото си от фиксирана печалба, което ще се отрази в загуба за третото тримесечие от 600-800 млн. франка. Това ще е първата загуба на банката за тримесечие от 9 години.

Финансовата институция ще съкрати 1 500 работни места от подразделението за инвестиционно банкиране, както и ръководителя на звеното Хю Дженкинс.

От отделно съобщение стана ясно, че кредитната криза е засегнала и конкурента Credit Suisse. От банката обаче очакват все пак да излязат на печалба за третото тримесечие.

Прогнозираните загуби за UBS идват в момент, когато критиците на банката поставят под съмнение ефективността на двойната й стратегия на инвестиционно банкиране и управление на капитали. Към момента акциите на банката се понижават с 1,68 на сто до 61,55 франка за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още