IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевен БТ ще обезпечава задълженията си към Булгартабак с ипотека

Към края на септември задълженията на Плевен БТ към Булгартабак холдинг са в рамер общо на 1 284 880,56 лв.

15:56 | 21.11.07 г.
Плевен БТ ще обезпечава задълженията си към Булгартабак с ипотека

Плевен БТ АД-Плевен свиква извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 11 януари догодина, на което акционерите ще вземат решение за учредяване на ипотека в полза на Булгартабак холдинг АД върху недвижим имот, собственост на Плевен БТ за обезпечаване задължения на дружеството към Булгартабак, съобщи БФБ-София.

Към края на септември задълженията на Плевен БТ към Булгартабак холдинг са в размер общо на 1 284 880,56 лв., недвижимите имоти, които ще се ипотекират в полза на тютюневия холдинг представляват склад за готова продукция с площ от 2 592 кв. м., разположен в северната част на поземлен имот, находящ се в землището на с. Ясен, община гр. Плевен.

Предложеният като обезпечение недвижим имот има балансова стойност съгласно последния изготвен счетоводен баланс на дружеството в размер на 1 542 957 лв., което представлява 5,12% от всички активи на Плевен БТ.

Булгартабак-Холдинг АД притежава пряко 85,6% от гласовете в Общото събрание на акционерите на Плевен БТ.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на Плевен БТ на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 21 декември.

Днес нямаше сключени сделки с акциите на Плевен БТ.

Свързани компании:

Плевен-Булгартабак АД (отписано)(4PQ)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още