IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В понеделник стартира търговията с два АДСИЦ-а

Дружествата са Недвижими имоти София и Зенит

13:23 | 05.12.07 г.
В понеделник стартира търговията с два АДСИЦ-а

В понеделник ще стартира вторичната търговия с книжата на Зенит имоти АДСИЦ и Недвижими имоти София АДСИЦ, съобщава БФБ-София.

Емисията на Зенит имоти е разпределена в 650 хил. акции с номинална стойност 1 лев. Дружеството ще се насочи към няколко основни пазарни сегмента – жилищни имоти, земеделска земя, парцели, офиси, търговски имоти, индустриални имоти. Сред инвестиционните планове са изграждане на затворен жилищен комплекс в София и закупуване на земеделска земя в район Монтана.

Учредители на Зенит АДСИЦ са Зенит Агрохолдинг АД с дял от 76% от капитала и пет физически лица с по 4,8% от капитала. Зенит Агрохолдинг е публично дружество.

Емисията на Недвижими имоти София АДСИЦ също е разпределена в 650 хил. акции с номинална стойност 1 лев. Учредители на дружеството са УД „Статус Капитал” АД, което записва за сметка на договорен фонд „Статус Нови Акции” 245 хил. акции, представляващи 49% от капитала; ИП „Статус Инвест” АД с 9% от капитала; „Статус - 1” АД с 6%; „Екозона” АД с 6% и „Софконсултинг” АД с 30% от капитала.

Изпълнителен директор на дружеството е Димитър Георгиев, зам.-председател на Съвета на директорите – Владислав Панев.

Дружеството планира да инвестира основно в няколко пазарни сегмента – офиси, жилищни имоти, търговски имоти, парцели, земеделска земя и индустриални имоти, които предимно са на територията на гр. София.

Свързани компании:

Зенит имоти АДСИЦ(ZENP)

Недвижими имоти София АДСИЦ(NIS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още