IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦБА Асет Мениджмънт открива хипермаркета си във Велико Търново

Инвестицията в хипермаркета е над 2 млн. лв.

15:45 | 26.03.08 г.
ЦБА Асет Мениджмънт открива хипермаркета си във Велико Търново

Първият хипермаркет във веригата на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД ще заработи на 27 март във Велико Търново като част от „Търговски парк Велико Търново”, в който на същата дата отварят врати и обекти на „Техномаркет”, JYSK и други, съобщиха от компанията.

Инвестицията в хипермаркета е над 2 млн. лв. Магазинът разполага с 10 касови терминала и собствен закрит паркинг за 80 автомобила. Ще бъдат разкрити 80 работни места.

Магазинът ще се управлява от „ЦБА – Велико Търново” ЕООД, дъщерно дружество на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД.

В търговската верига на дружество до този момент работят 15 супермаркета, които генерираха 44,722 млн. лв. приходи от дейността и нетна печалба от 1,394 млн. лв. за 2007 г.

На 3 април в София предстои откриването на втория хипермаркет на дружеството, като това ще бъде първият му обект в столицата. С него ще бъде поставено началото на разширяването на веригата извън Централна Северна България, което ще продължи на изток, при успешно приключване на предварителния договор за покупка на 100% от акциите на „Бурлекс 104” АД, уточняват от компанията.

При успех на сделката „ЦБА Асет Мениждмънт” АД ще управлява чрез дъщерните си дружества общо 29 магазина в София, Варна, Велико Търново, Русе, Габрово, Търговище, Добрич, Провадия и Каварна.

Очаква се след приключване на сделката с Бурлекс и откриването на новите магазини търговските площи, с които оперира дружеството, да нараснат от 3900 кв. м в средата на 2007 г. до 16 500 кв. м в средата на 2008 г.

Днес книжата на дружеството отчитат ръст от 17,05% до средна цена от 3,57 лева за брой при прехвърлени 90 акции.

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още