IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Недвижими имоти София АДСИЦ ще разпределя 10 лв. дивидент на акция

ОСА е оправомощило Съвета на директорите да увеличава капитала минимум с 3 млн. лв.

15:53 | 22.05.08 г.
Недвижими имоти София АДСИЦ ще разпределя 10 лв. дивидент на акция

Акционерите на Недвижими имоти София АДСИЦ-София са взели решение на проведеното на 19 май ОСА да бъдат разпределени 6 921 142 лева дивиденти от печалбата за миналата година, съобщи БФБ-София.

Акционерният капитал на дружеството е разпределен в 650 000 акции с номинал 1 лев, което означава, че дивидентът на акция е 10,65 лева.

ОСА е оправомощило Съвета на директорите да упражни правата си по чл.43, ал.1 от Устава на дружеството, като до края на 2008 г. вземе решение за увеличаване на капитала на дружеството в размер не по-малък от 3 млн. лева.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 29 май.

Учредители на дружеството са УД „Статус Капитал” АД, което записва за сметка на договорен фонд „Статус Нови Акции” 245 хил. акции, представляващи 49% от капитала; ИП „Статус Инвест” АД с 9% от капитала; „Статус - 1” АД с 6%; „Екозона” АД с 6% и „Софконсултинг” АД с 30% от капитала.

Дружеството планира да инвестира основно в няколко пазарни сегмента – офиси, жилищни имоти, търговски имоти, парцели, земеделска земя и индустриални имоти, които предимно са на територията на гр. София.

Книжата на Недвижими имоти София АДСИЦ бяха въведени за търговия в края на миналата година, като оттогава няма сделки с тях.

Свързани компании:

Недвижими имоти София АДСИЦ(NIS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още