fallback

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ дава по 4,58 лв. брутен дивидент на акция

Според дружеството цените на имотите у нас ще продължат нагоре през 2009 г., но с по-слаб темп на растеж

17:35 | 04.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Брутен дивидент от 4,578 лв. на акция реши да разпредели на акционерите си Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ, става ясно от съобщение на дружеството в Бюлетин Investor.bg.

Като дивидент се разпределя 100% от печалбата за миналата година (2,28 млн. лв.), както и неразпределената печалба за 2006 г. в размер на 887 хил. лв.

Право на дивидент ще имат лицата, вписани като акционери на дружеството в Централен депозитар на 14-ия ден след проведеното днес Общо събрание, т.е. към 18 юли 2008 г. Изплащането на гласувания дивидент ще започне от 31 юли 2008 г.

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ е създадено за неопределен срок, като предметът му на дейност включва: инвестиране в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти) посредством покупка на право на собственост и други вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения в тях, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг, аренда и/или продажбата им.

Капиталът на компанията е 650 хил. лв., разпределен в 650 хил. поименни, безналични, обикновени, свободно прехвърляеми акции с номинална стойност 1 лев.

Според мениджмънта на дружеството тенденциите на пазара на недвижими имоти са благоприятни, като покачването на цените ще продължи и в бъдеще. Прогнозира се поскъпване на имотите и през 2009 г., което обаче няма да е със същите големи темпове.

Сред последните направени инвестиции от Супер Боровец Пропърти Фонд е закупуването през април на поземлен имот в Курортна зона „Двореца“ в Балчик срещу 210 хил. лв. без ДДС. Имотът е с площ от 905 кв. м.  

Свързани компании:

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ-Варна(SBPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:47 | 07.09.22 г.
fallback