IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шабла ще прави голф игрище и яхтено пристанище с акционерни дружества

В съдружие с „Бългериън голф съсайъти” общината ще изгражда голф игрище край село Ваклино, а с „Рост Инвест” - яхтено пристанище

16:49 | 27.03.09 г.
Шабла ще прави голф игрище и яхтено пристанище с акционерни дружества

Общинският съвет в Шабла взе решение общината да участва в две акционерни дружества - „Шабла Голф – Ваклино” АД и „Шабла Марина” АД, съобщиха от пресцентъра на общината. Общинското участие и в двете дружества е 35% от капитала им и представлява непарична (апортна) вноска.

В съдружие с „Бългериън голф съсайъти” ЕООД общината ще изгражда голф игрище край село Ваклино, а с „Рост Инвест” ЕООД - яхтено пристанище.

Предметът на дейност на дружествата, освен изграждане на голф игрище и яхтено пристанище, предвижда на територията на общината да се изградят и прилежащите им необходими сгради и съоръжения. Предвижда се още подобряване на инфраструктурата на региона.

Общинските съветници са упълномощили кметът Красимир Кръстев да участва като представител на общината в учредителното събрание на двете акционерни дружества и да подпише необходимите документи.

Едноличен собственик на капитала на „Бългериън голф съсайъти” ЕООД е „Свети свети Константин и Елена Холдинг“ АД, сочи справка в Апис. Собственик на „Рост Инвест” е „Финанс Консултинг“ ЕАД.

Община Шабла има непарична вноска и в дружеството Голф Шабла АД, което е учредено от Проучване и добив на нефт и газ АД-София.

Свързани компании:

Проучване и добив на нефт и газ АД(NGAZ)

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още