IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната загуба на ЦБА Асет мениджмънт се увеличава до 625 хил. лв.

Нетните приходи от продажби нарастват двойно до 32,4 млн. лв.

12:53 | 30.05.09 г.
Консолидираната загуба на ЦБА Асет мениджмънт се увеличава до 625 хил. лв.

ЦБА Асет Мениджмънт обяви нетна тримесечна консолидирана загуба на стойност 625 хил. лв. при отрицателен финансов резултат от 131 хил. лв. за първите три месеца на миналата година, става ясно от отчетите на компанията, публикувани в Бюлетин Investor.bg.

Нетните приходи от продажби нарастват двойно до 32,4 млн. лв., като също с толкова се увеличават разходите по икономически елементи, достигайки 32,8 млн. лв. Нетният оперативен паричен поток е отрицателен и възлиза на 2,2 млн. лв.

Основният фактор за ръста на приходите са разрастването на веригата магазини чрез придобивания, откривания на нови магазини и увеличени продажби в съществуващите обекти, става ясно от доклада за дейността за първо тримесечие на ЦБА.

Значително се увеличават разходите за амортизации от 189 хил. лв. на 983 хил. лв. вследствие на придобиването от групата на недвижими имоти при покупката на Бурлекс 104 АД. Намерението на ЦБА Асет Мениджмънт е имотите да бъдат продадени, съгласно стратегията на групата да не притежава недвижими имоти.

За целта всички недвижими имоти са отделени в отделно дружество – Варна пропърти мениджмънт ЕООД, което е 100% собственост на ЦБА. 

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:53 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още