IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Св.Св. Константин и Елена очаква увеличени продажби на апартаменти

За първото тримесечие на 2009 г. консолидираните продажби на дружеството се увеличават с 51%

09:55 | 01.06.09 г.
Св.Св. Константин и Елена очаква увеличени продажби на апартаменти

След наблюдаваното понижение в динамиката на пазара на недвижими имоти през 2008 година, се очаква през 2009 размерът на приходите от продажби в този сегмент да се стабилизира, се казва в междинния доклад за дейността на Св. Св. Константин и Елена Холдонг АД, публикуван чрез БФБ-София.

Интересът на чуждестранни инвеститори към придобиване на луксозни недвижими имоти у нас е постоянен, споделят от дружеството, като очакват през 2009 г. продажбите на апартаменти да запазят тенденцията си на увеличение.

В момента в процес на изграждане са два жилищни комплекса от затворен тип в Св. Св. Константин и Елена АД. През септември 2008 е издаден Акт за приемане на конструкцията на жилищна сграда в ж.к.“Есенсия” (бл.2). През текущия отчетен период е издаден Акт за приемане на конструкцията на жилищна сграда в ж.к. “Есенсия” (бл.3). Сградите са на собствени терени на територията на к.к. Св.Св. Константин и Елена. За значителна част от готовата строителна продукция са подписани предварителни договори за продажба.

За първото тримесечие на 2009 г. компанията отчита 51% ръст на консолидираните продажби на годишна база до 4,5 млн. лв. Консолидираната загуба намалява с 5 хил. лв. до 66 хил. лв. за първото тримесечие на 2009 г., спрямо 71 хил. лв. а първото тримесечие на 2008 г.

Самостоятелно и чрез дъщерните си дружества Св.Св. Константин и Елена холдинг АД експлоатира близо 2000 легла, 906 от които са категория четири звезди.

За последните 12 месеца акциите на дружествата поевтиняват с 64% до 10,77 лв. за акция и 24,9 млн. лв. пазарна капитализация. За последните 3 месеца акциите на холдинга поскъпват с 8,79%.

Свързани компании:

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още