IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Курорт за милионери до парка Йелоустоун продаден за 115 млн. долара

Инвестиционен фонд получава Yellowstone Club за по-малко от една трета от сумата, която предложи миналата година

12:27 | 03.06.09 г.
Курорт за милионери до парка Йелоустоун продаден за 115 млн. долара

Щатски съдия по фалитите одобри продажбата на луксозния Yellowstone Club за 115 млн. долара, позволявайки на курортния комплекс в Монтана да продължи дейността си, след като собствениците му отклониха стотици милиони долари за собствени нужди, съобщи AP. В края на миналата година елитният клуб подаде заявление за защита от фалит.

Базираният в Бостън инвестиционен фонд CrossHarbor Capital Partners купува луксозния комплекс за по-малко от една трета от сумата от 470 млн. долара, която предложи миналата година. Сделката разкрива грандиозния провал на един от най-луксозните курорти в света.

По време на бума на пазара на луксозни имоти клубът, разположен на север от националния парк Йелоустоун върху площ от 5500 хектара, привличаше знаменитости като Бил Гейтс, Дан Куейл и звездата в колоезденето Грег Лемон.

За да се присъединят към клуба, над 300 негови членове си купиха имоти за милиони долари и направиха депозити в него в размер на поне 250 хил. долара.

Продажбите обаче стагнираха с краха на пазара на имоти и шумния развод на създателите на клуба Тим и Едра Бликсет, който донесе лоша публичност на курорта.

Над 500 членски карти са непродадени, а основната вила в комплекса стои недовършена.

Едра Бликсет, която пое самостоятелен контрол върху бизнеса миналия август, прогнозира, че продажбата на клуба ще му даде възможност „да преодолее слабите времена от последните няколко години“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още