IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката между Несебър и Феста холдинг за замяна на спорен терен се провали

От фирмата искат и неустойки за неползване на терена в Стария Несебър в размер на над 2 млн. лв.

16:35 | 30.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Сделката между Несебър и Феста холдинг за замяна на спорен терен се провали

„Феста Холдинг” АД се отказва от преговорите за предотвратяване на строителство на атракцион с делфинариум в Стария Несебър, съобщиха от общината.

Едногодишните преговори между дружеството и община Несебър за замяна на 23 дка терен на несебърския полуостров срещу 11 дка общински земи в новия град са били прекратени, след като управителката на Феста Петя Славова е изпратила официална нотариална покана до общината за незабавно встъпване в собственост на 1/5 от площта на полуострова и издигане на атракционен комплекс и делфинариум там.

В средата на юни от общината съобщиха, че фирмата се е съгласила на замяната, а по-късно бе обявено и че Oбщинският съвет е одобрил замяната.

Сегашната реакция на Феста, според съобщението на общината, е била предизвикана от публични обвинения, че замяната е „далавера”.

В нотариално писмо до общината от Феста Холдинг изискват също и плащане на неустойки за неползване на терена в Стария Несебър в размер на над 2 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още