IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Организират подписка срещу сделка с имот в Морската градина във Варна

Граждански сдружения настояват в бъдеще при сделки с имоти в Морската градина те да бъдат подлагани на публично обсъждане

14:53 | 28.07.09 г.
Организират подписка срещу сделка с имот в Морската градина във Варна

Дванайсет граждански сдружения ще започнат подписка в четвъртък срещу продажбата на имот в Морската градина във Варна, съобщи Светлозар Николов от Организацията за обществена самозащита „Едно“, цитиран от БТА. Първоначално пункт за събиране на подписи ще бъде разположен на площад „Независимост“ в централната част на града. След приключването на инициативата подписите ще бъдат внесени в областната управа.

В подписката ще се настоява за анулиране на сделката за продажбата на около 118 декара в „Приморския парк“ на града на „Холдинг Варна“. Освен това в нея ще се настоява в бъдеще при сделки с имоти в Морската градина те да бъдат подлагани на публично обсъждане.

Сдруженията разпространиха и декларация, адресирана до премиера Бойко Борисов и до главния прокурор Борис Велчев, в която искат да бъдат предприети действия за изясняване на законността на сделката.

В декларацията на гражданските сдружения е записано, че сделката, срещу която се организира подписката, е сключена на 15 юни тази година от областния управител Христо Контров, който е продал без търг 117,7 декара в Морската градина на „Холдинг Варна“.

Свързани компании:

Холдинг Варна AД(HVAR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още