IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще одобряват план за ликвидация на Алфа Пропърти 1 АДСИЦ

На събранието, което е насрочено за 8 септември, ще се решава и за определяне на срок за ликвидацията му

13:01 | 05.08.09 г.
Ще одобряват план за ликвидация на Алфа Пропърти 1 АДСИЦ

Общото събрание на акционерите (ОСА) на Алфа Пропърти 1 АДСИЦ ще гласува за приемане на решение за одобряване на план за ликвидация на дружеството, съобщи Алфа Пропърти чрез БФБ-София.

На събранието, което е насрочено за 8 септември, ще се решава и за определяне на срок за ликвидацията на акционерното дружество със специална инвестиционна цел.

Целта на ликвидацията на Алфа Пропърти 1 е превръщането му в непублично дружество.

„Причината за дерегистрация на дружеството е желанието на акционерите да реорганизират бизнеса на Алфа Пропърти 1 АДСИЦ в непублично дружество с цел по-голяма оперативна гъвкавост и подобряване на неговата ефективност”, каза Юри Катанов, изпълнителен директор на дружеството.

„Понеже Законът за дружествата със специална инвестиционна цел не позволява реорганизирането на такова дружество в непублично дружество, за Алфа Пропърти 1 АДСИЦ ще бъде открита процедура по прекратяване чрез ликвидация. Това е единственият начин да дружеството да бъде реорганизирано”, заяви още той.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 22 септември. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 21 август.

Основен акционер в Алфа Пропърти 1 е Алфа Финанс Холдинг АД, притежаващ 46,3% от капитала му, и Балто-Славик Венчърс Лимитид, Малта с дял от 50% от капитала му.

Дружеството е неликвидно, като сделки с книжата му липсват от близо две години.

Свързани компании:

Алфа Пропърти 1 АДСИЦ-София(6AL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още