IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сток Плюс АД продаде земеделска земя с площ 22 декара за 157 хил. евро

Имотите са продадени с печалба от 44 хил. лв.

13:50 | 29.09.09 г.
Сток Плюс АД продаде земеделска земя с площ 22 декара за 157 хил. евро

Публичното дружество Сток Плюс АД продаде земеделска земя с площ 22,372 декара в землището на с. Леденик, област Велико Търново общо за 156 604 евро, съобщи Сток Плюс чрез корпоративния си сайт.

Продажната цена на декар е 14 000 лева, а на кв. м е 14 лева. Балансовата стойност на продадената земеделска земя е 12 лева на декар, при което реализираната печалба от сделката е около 44 хил. лв. След продажбата притежаваните от дружеството земи в землището на село Леденик са около 270 декара.

В землището на с. Леденик, където са разположени земите на Сток Плюс, са построени няколко индустриални и търговски обекта.

В началото на миналата година Булленд Инвестмънтс АДСИЦ, което е част от икономическата група на Еврохолд България, придоби недвижим имот с площ 7 501 кв. м в землището на същото село Леденик с цел поектиране на шоурум.

Дълготрайните активи на дружеството са предимно земи. Преди продажбата на посочената по-горе земеделска земя то притежава 1700 дка, като повечето са земеделски, а 50 дка вече са със сменен статут – завършени процедури по промяна на предназначението на земята.

Стратегията на дружеството е да реализира притежаваните от него недвижими имоти след тяхното урегулиране.

Това е първата продажба на Сток Плюс от неговото учредяване като в устава му е предвидено разпределяне на дивидент от 90% от годишната печалба.

Сток Плюс бе листнато за търговия на БФБ през 2007 година. Размерът на емисията е 4,8 млн. лв. Дружеството се управлява от Съвет на директорите – Владислав Панев, председател на СД, който притежава над 33% от капитала, Красимир Панев изпълнителен директор с 16,66% и Борислав Христов с 10,92%.

Сделки с книжата на дружеството няма от март 2008 година, при което те са заплашени от сваляне от търговия, съгласно новия Правилник на БФБ-София.

„В момента се намираме в напреднала фаза на разговори за осигуряване на маркет-мейкър по позицията на Сток Плюс с инвестиционен посредник с пълен лиценз“, заяви за Investor.bg Владислав Панев председател на СД на дружеството.

Свързани компании:

Сток плюс АД(STKP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още