IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експат Бета АДСИЦ планира увеличение на капитала с 43 млн. лв.

Първият проект на дружеството е покупката на 140 дка в курорта Камчия

11:23 | 25.02.10 г.
Експат Бета АДСИЦ планира увеличение на капитала с 43 млн. лв.

Съветът на директорите на Експат Бета АДСИЦ е взел решение за увеличаване на капитала на дружеството от 4 342 890 лева на 47 771 790 лева. Увеличението ще стане с издаване на нова емисия от 43 428 900 обикновени поименни безналични акции с емисионна и номинална стойност от 1 лев, съобщи дружеството.

Сроковете за прехвърлянето на правата и записването на акциите започват да текат 7 дни след обнародването на публичното предлагане на ценни книжа в Държавен вестник и след публикуването на съобщение за това в централен ежедневник. Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличаването на капитала, е БенчМарк Финанс АД.

Експат Бета се стреми към балансиран портфейл от търговски, офисни, жилищни и ваканционни недвижими имоти на ключови места. Фондът няма дългове.

Първият проект на Експат Бета АДСИЦ е покупката на 140,099 м2 земя в регулация в курорта Камчия на Черноморието. Настоящото увеличение на капитала е свързано с планирани нови инвестиционни проекти.

В последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 0,9% до 0,99 лв. за акция, като се движат в рейндж между 0,8 и 1 лв. за акция.

Управляващ партньор в обслужващото дружество Експат Капитал АД е Николай Василев, заемал длъжности като министър на икономиката, транспорта и държавната администрация.

Свързани компании:

Експат Бета АДСИЦ(XBT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още